Glasbeni urednik Gregor Stermecki. Foto: MMC RTV SLO/Robert Zajšek
Glasbeni urednik Gregor Stermecki. Foto: MMC RTV SLO/Robert Zajšek

Pobudnik in avtor akcije "Pesmi iz predala" je glasbeni urednik Gregor Stermecki. "Trdim, da vsak človek nekje v sebi skriva pesnika in zakaj ne bi nagovorili ljudi, odprli predale in videli, kaj se skriva v teh zapisih," je povedal Gregor.

Najboljše ideje velikokrat nastanejo spontano in tako je nastala tudi ta, na sestanku med razmišljanjem, kaj ponuditi našemu poslušalstvu. V jutranjem programu se je Gregorju pridružila še Irena Kodrič Cizerl, urednica dnevnega programa.

Na podobne akcije so se poslušalci že v preteklosti radi odzvali in tudi tokrat je odziv zelo velik. Potem, ko je naša akcija zaokrožila po družabnih omrežjih so pesmi začele "deževati".

"Zelo se udejstvujemo na najrazličnejših kulturnih področjih, seveda ljubiteljsko in tudi pesnimo ljubiteljsko, bolj morda, kot si mislimo. Na elektronski naslov radio.maribor@rtvslo.si, je do sedaj prišlo veliko pesmi, več deset avtorjev, najrazličnejših generacij. Od zrelih upokojencev, do mladih najstnic, teme pa najrazličnejše – človeške, to kar čutimo vsi … zaljubljeni smo, včasih osamljeni, razočarani, gledamo naravo okrog sebe, Dravo kako teče, imamo svoj odnos do domovine … vse to so upesnili ljudje," je povedala Irena.

Slika je simbolična. Foto: EPA
Slika je simbolična. Foto: EPA

Imate torej še čas, da pobrskate po predalih, vašo izbrano pesem pričakujemo na elektronskem naslovu radio.maribor@rtvslo.si do petka, 3. februarja. Izbor (pesmi ali njenega dela) pa bomo objavili 8. februarja, med 11. in 12. uro.

"Pri našem pesniškem natečaju bo sodeloval tudi voditelj Teodor Bostič, ki bo pesmi oživil v radijsko obliko," je še dodal Gregor.

Vabljeni k poslušanju jutranjega klepeta v celoti. Pripravil ga je voditelj Kristijan Šmid.