Že lep čas smo v decembru, in kakor hitro rečemo december, vsak pomisli na sneg, kuhančka, darila in seveda tudi smučanje. Smučanje je tako rekoč slovenski nacionalni šport. Kdo ne pozna Ilke Štuhec, Tine Maze, ali pa morda Mateje Svet? Naštevali bi jih lahko ves dan.

O letošnji smučarski sezoni in o servisu smučarske opreme smo se pogovarjali z Matejem Mavrovičem, trenerjem smučanja in vodjo smučarske šole Intersport Pohorje: "Smučarska sezona, tukaj na našem Pohorju, je dejansko že pripravljena. Zasneževanje poteka že lep čas. Sami lahko vidite, da priprava snega poteka tudi v dolino. Nadejamo se uspešne sezone. Kot učitelj smučanja in kot vodja smučarske šole vam lahko povem, da smo pripravljeni s kompletnim naborom naših učiteljev. V povezavi s Smučarsko zvezo Slovenije smo prejeli potrjene usmeritve, kako naj bi delovali v teh časih."

Foto: Google/SK Pohorje
Foto: Google/SK Pohorje

Pred samo sezono je pomemben tudi servis smuči. Smučarske opreme je veliko. Od čelade, čevljev, pa vse do smuči. Pomembno je ročno brušenje robnikov, saj se tako doseže optimalna ostrina. Sami se lahko preizkusite tudi v mazanju samih smuči, a naš sogovornik meni, da je vseeno bolj, da obiščete specialista. Matej Mavrovič, trener smučanja in vodja smučarske šole Intersport Pohorje ob koncu pogovora še doda: "Želimo si normalne smučarske sezone."

Celotni prispevek lahko prisluhnete na povezavi spodaj.