Kuharski chefinje in chefi po vsej Sloveniji bodo goste v teh dneh znova razvajali v kulinaričnem dogodku Teden restavracij. Sodeluje 98 slovenskih restavracij in gostiln, ki so se s srčki uvrstile v strogi izbor.

Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Vsaka sodelujoča restavracija bo tudi tokrat pripravila enega ali več menijev z najmanj tremi hodi in po enotni ceni 19 evrov, z dodatkom za kakovost v najboljše ocenjenih restavracijah - tiste z dvema srčkoma bodo stregle po ceni 21 evrov, tiste s tremi in štirimi srčki pa po 25 evrov.

"Jesenski teden restavracij vključuje šest restavracij in gostiln, ki bodo sodelovale prvič, številne "stare" pa goste pričakujejo v novi podobi in z novo ponudbo, nastalo v času zaprtja," nam je povedal Uroš Mencinger iz podjetja Vivi.

Kaj nam je v jutranjem pogovoru še zaupal? Prisluhnite: