"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

V sredino jutro ob kavi in kitari smo tokrat povabili Gorenjko Manco Špik. Ob sproščenem klepetu v živo je zapela tudi nekaj svojih največjih uspešnic.

JUTRO OB KAVI IN KITARI - Manca Špik

Letos mineva 20 let, od kar sta prvič nastopili na festivalu Melodije morja in sonca, takrat še na večeru mladih, kako se spominjate svojih glasbenih začetkov?
"Spominjam se jih predvsem po svoji neizkušenosti, mladostni navihanosti ... Ne bom pa nikoli pozabila, kako smo bili vsi člani RNB Wannabes neučakani, polni energije, skoraj čisto brez treme, polni pričakovanj. Pri 22. letih sem na festivalu Prvi glas Gorenjske prvič tudi zmagala, tako da so bili prav moji uspešni začetki krivi, da se danes ukvarjam z glasbo, namreč, ko sem stala na odru, sem se odločila, da želim od glasbe tudi živeti in da bo glasba moj kruh."

Zdi se, da so vam sicer slovenski glasbeni festivali ljubi?
"Zelo :) Vsega skupaj sem bila na festivalu že približno 15 krat. Rada imam adrenalin, pozitivno tremo in predvsem premiero nove pesmi, ter pričakovanje, kako jo bodo ljudje sprejeli. Stala sem že na vseh odrih slovenskih festivalov, od MMSa, EME, Slovenske popevke ..."

Radi sodelujete s slovenskimi glasbeniki, kateri od duetov vam je najljubši?
"Zelo rada sodelujem z ljudmi, dobrimi glasbeniki, ki pa so v prvi meri tudi moji dobri prijatelji. Zelo težko bi izpostavila zgolj enega, ker se res z vsemi zelo dobro razumem, a če bi izbirala, s kom imam najmočnejšo glasbeno kemijo, bi izbrala Isaaca Palmo in Roka Piletiča."

Lani ste izdali svoj tretji album, od takrat pa izdali že dva nova singla zdi se, da ne počivate veliko?
"Počivati pa res ne znam :) Trudim se, da približno na vsakih 5 let izdam album, in 2 singla na leto. Naslednji album pa bo izšel že leta 2025."

Pripravljate v letošnjem letu še kakšno novost?
"Pripravljam lep jesenski singel, spet mojo avtorsko pesem, ki bo nekaj posebnega. Odkar sem sama avtorica imam res veliko zagona in idej, tako da veliko ustvarjam, tudi pesmi na zalogo, med katerimi potem izbiram, katera bo naslednji singel. Skratka, vneme in idej mi ne zmanjka, kar se mi zdi za izvajalca zelo pomembno."