Foto: Arhiv avtorja/NK Pobrežje
Foto: Arhiv avtorja/NK Pobrežje

Mariborski svetniki so prižgali zeleno luč za obnovo igrišča Nogometnega kluba Pobrežje. Občina upa tudi na državno sofinanciranje.

Infrastruktura Nogometnega kluba Pobrežje že vrsto let propada, prebivalci te mestne četrti pa si želijo gradnje povsem novega športnega centra. Propadajoče igrišče med Kosovelovo ulico in Stražunskim gozdom bodo tako nadomestili z novim, z umetno travo, pravi podžupan Samo Peter Medved:

"To je prva faza udejanjanja tega novega Športnega centra Pobrežje. Obstoječe igrišče je izredno dotrajano, zastaja voda, ima neravnine, ker je tukaj bivše odlagališče. Po novem bo možna celoletna vadba, tudi v zimskih razmerah."

Prenovili bodo tudi pripadajoče klubske prostore, kjer bodo namesto sedanjih propadajočih in na črno zgrajnih garderob uredili nove, kontejnerske in spremljajočo infrastrukturo.

Projekt bo stal okoli milijon evrov, prijavili pa se bodo tudi na razpis pristojnega ministrstva za sofinanciranje javne športne infrastrukture - upajo na polovično sofinanciranje.

Mariborska občina se je odločala med tremi športnimi projekti, na razpis pa lahko prijavi le dva: tako bodo kandidirali še z naložbo v otroško igrišče pri Osnovni šoli Ludvika Pliberška, ne bodo pa prijavili investicije v rezervno smučarsko progo na Pohorju.