Hud vročinski val pesti tudi zaposlene v kuhinji UKC Maribor. Temperature v neustreznih prostorih so nevzdržne. Težave bi lahko rešila le gradnja nove kuhinje, a nič ne kaže, da se bo to zgodilo kmalu.
Temperatura zraka v starih, dotrajanih prostorih kuhinje mariborskega UKC ob pripravi obrokov za več kot 4 tisoč ljudi preseže tudi 40 stopinj Celzija. Prezračevalnega in klimatskega sistema, razen v prostoru za počitek, nimajo, pravi vodja Oddelka za prehrano in dietetiko Ksenija Ekart:
"Ugotovljeno je bilo, da samo postavitev klim v tako velikem prostoru ne bi bila zadostna. So poskusi, ampak spremeni se prav nič."
Razmere še dodatno otežuje pomanjkanje kadra, pravi kuharica Metka Grozdek:
"Pogoji v tej vročini so neznosni. Nimamo časa da bi se hladili, ker je premalo kadra, še za brisačo nimamo časa."
In nič ne kaže na izboljšanje, dodaja vodja oddelka:
"Več kot 50 odstotkov kuharjev nam je v zadnjih treh letih odšlo, pridobimo pa nikogar."
Osnovno delovno mesto kuharja je uvrščeno v 17. plačni razred, to je 9 razredov pod minimalno plačo. Odgovor vodstva UKC še čakamo.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje