Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Potem ko je madžarska bančna skupina OTP po SKB prevzela še mariborsko Novo KBM in njen logotip prebarvala z rdeče v zeleno, se začenja njuno združevanje. Trajalo bo predvidoma leto in pol, po pričakovanjih pa bo združena banka največja v Sloveniji po obsegu kreditov in depozitov.

Novo KBM bo še naprej vodil John Denhof, ki naj bi kasneje prevzel tudi krmilo združene banke. Med glavnimi cilji bodo dvig kakovosti, dobičkonosnosti in nadaljnja digitalizacija.

Denhof napoveduje, da se za zaposlene sprva ne bo veliko spremenilo, odpirale pa se jim bodo nove priložnosti v globalnem podjetju. Odločitve o spreminjanju števila zaposlenih bodo sprejemali na podlagi analiz. Najbrž bodo ukinjali storitve, ki se podvajajo, ne izključuje pa odpiranja novih poslovalnic, če bo to potrebno za rast podjetja.

Prav tako še niso odločeni o morebitni selitvi sedeža in podpornih služb Nove KBM iz Maribora v Ljubljano.

Predsednik upravnega odbora in glavni izvršni direktor OTP Sandor Csanyi pojasnjuje, da se zavedajo znanja, izkušenj in stika, ki ga imajo zaposleni s strankami v obeh bankah, zato bodo skušali najti rešitev, ki bo dobra za obe mesti.

Komitenti Nove KBM in SKB bodo lahko od 1. marca brezplačno uporabljali skupno mrežo bankomatov, kdaj bo to mogoče na preostalih bankomatih skupine OTP, ki deluje v 11 državah, tudi na Hrvaškem, pa še ni znano.