Foto: Radio Maribor/Milan Živkovič
Foto: Radio Maribor/Milan Živkovič

Spoštovani Spremljam vašo oddajo “Maribor-imamo problem” in mi je zelo všeč, da lahko tudi mi navadni občani pokažemo s prstom na probleme, ki težijo nas občane Maribora. Na žalost vas moram opozoriti na težavo, ki tare nas, stanovalce na Majcigerjevi ulici (Borova vas) v Mariboru.

Pišem vam v imenu stanovalcev privatnih hiš Majcigerjeve ulice od številke 23 do 31, prepričan pa sem, da bi se z menoj strinjali tudi stanovalci sosednjega bloka. Prva stvar na katero želim opozoriti je, da večina voznikov ne upošteva omejitve hitrosti v strnjenem naselju (kar je pred časom že “občutila” ograja na vogalu hiše št. 29) in drug problem so težki kamioni in celo vlačilci, ki v tej ulici res nimajo kaj iskati.

Naj vas opozorim predvsem na to, da se po tej ulici oziroma pločniku sprehajajo otroci iz šole Gustava Šiliha, varovanci (otroci) doma Antona Skale, nemalokrat tudi otroci sosednjega vrtca ter upokojenci doma Danice Vogrinec.

Stanovalci zato predlagamo, da se v izogib morebitnim nesrečam, namestijo od križišča Veselove ulice do križiča pri Vili Rustiki hitrostne ovire (ležeči policaji) hitrost pa omeji na 30 km/h in da se prepove vožnja tovornim vozilom. Upam, da bodo pristojni uvideli problematiko in tudi ustrezno ukrepali. Prijazen pozdrav, Milan Živkovič.