Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Po sezoni, ki jo je zaznamovala pandemija, se kopališče letos odpira veliko bolj sproščeno, in to kljub še zmeraj prisotnemu virusu. Ker gre za bazene na odprtem, tu ne velja pogoj PCT. Novo sezono pa odpirajo z brezplačnim vstopom za vse osnovnošolcem in pestrim dogajanjem, pri katerem bo sodeloval tudi Radio Maribor. Vodja kopališča Miloš Stevanovič: "Mariborski otok že tradicionalno odpiramo na prvi dan počitnic. Tako, da se vsi že neizmerno veselimo, glede na temperature zadnji teden je pričakovanje toliko večje. In pa ja, odpiramo ga z Radiem Maribor, tako, da se bomo tudi v živo javljali z Mariborskega otoka."

Na otoku bodo tudi letos na voljo številne športno rekreativne vsebine, s katerimi si lahko obiskovalci popestrijo dan. Kot pravi Stevanovič, je tudi letos na voljo: "Športni program, rekreativni program, odbojka na mivki, mini nogomet, mini golf, ping pong. V glavnem vse, kar premoremo."

Ker tudi letos ni bilo denarja za celovito obnovo, so opravili le najnujnejša dela in ker ima kopališče še zmeraj enako podobo, kot pred 90-imi leti, je to za obiskovalce priložnost, da se z obiskom vrnejo nekaj desetletji v preteklost.