Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Ministrstvo za infrastrukturo je prejšnji teden sporočilo, da je bilo iz državnega proračuna za obratovanje mariborskega letališča v upravljanju državne družbe DRI namenjenih približno 320 tisočakov. A ti podatki držijo brez vštetega novembra in decembra. Izguba v letu 2019 je namreč višja za 200 tisočakov in znaša 523 tisoč evrov.

Letališče v upravljanju državnega DRI je od sredine julija pa do konca lanskega leta ustvarilo približno 713 tisoč evrov odhodkov in 189 tisoč evrov prihodkov oz. 523 tisoč evrov primanjkljaja. Ministrstvo za infrastrukturo pa je javnosti sporočilo le poravnavo iz proračuna za poslovanje od sredine julija pa do konca oktobra, ki je znašala 320 tisoč evrov. 200 tisočakov razlike pa, kot so nam pojasnili na DRI, zapade v leto 2020.

Kaj bo letos?

Država je sprva načrtovala, da bo v letu 2020 stroškov približno za 700 tisočakov, kar s približno 100 tisoč evrov mesečne izgube in z že vračunanimi 200 tisočaki za dva lanska meseca deluje nerealno.

Kaj je z iskanjem novih najemnikov?

Sicer pa še zdaj ni znano, kaj se dogaja z iskanjem novega najemnika, saj na ministrstvu navajajo zgolj, da pripravljajo javni poziv. Tudi glede Državnega prostorskega načrta, ki naj bi bil zagotovilo za konkurenčnost letališča, ni novosti.