Tudi na jesenske počitnice se pri Zvezi prijateljev mladine Maribor zelo skrbno pripravijo. Otroci na ustvarjalnih delavnicah izdelujejo coprnice, strahce, ščurke, pajke in seveda – netopirje, delavnice pa bodo popestrili z barvanjem kamenčkov, ki jih lahko nesemo na grobove namesto sveč.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Jesenske počitnice so se začele, iz jesenskega listja in drugih gozdnih materialov lahko nastane čuda lepih, domišljije polnih izdelkov. Včasih so dovolj že živopisane barvice, da izpod otroških rok nastanejo čudovita bitja, kot sta mavrični netopir ali metuljček. Mila, Sara in Alina: "Narisala sem netopirčka, z rdečo, zeleno barvo, torej mavričnega. Narisala sem metuljčka, mislim, da bo tudi mavričen."

Ivona pa med počitnicami sodeluje na šolskem natečaju za pisanje zgodbice: "Pisala sem zgodbo o punčki Tonji in njeni srnici, ki sta našli jajce, v katerem je bil zmajček. Zgodbe o zmajih imam zelo rada."

V četrtek pripravljajo z mariborskim Lutkovnim gledališčem edinstveno zvočno doživetje pod naslovom Potepini ob Dravi, pa tudi sredin izlet, pravi koordinatorica dejavnosti v Domu ustvarjalnosti mladih Tadeja Dobaj: "Vedno gremo na zanimive kraje, tokrat na Kozjansko domačijo. Tam imajo tudi zelo veliko fračo, s katero lahko otroci streljajo storže v dolino."

V počitniškem tednu pa ne bodo manjkale Joga in Pravljice Strašnice. Otroci bodo izdelovali tudi Jackove svetilke - legenda pravi, da je Jack hotel pretentati vraga, ta pa se mu je maščeval in ga obsodil na večno tavanje v temi. Še danes zato oblikujemo svetilke v obliki buč, in takšne bodo izdelovali tudi pri Zvezi prijateljev mladine Maribor.