Foto: Mestna občina Maribor
Foto: Mestna občina Maribor

Mariborsko občinsko podjetje Mestne nepremičnine je z družbo Terme Maribor sklenilo pogodbo o nakupu gostilne Pri treh ribnikih v osrčju Mestnega parka. Posel jih bo brez davka stal 495 tisoč evrov. Terme Maribor bodo gostilno prihodnja tri leta upravljale kot najemnik, občina pa namerava v tem času izdelati strategijo o njeni prihodnosti.

Občina želi z nakupom mnogim Mariborčanom legendarne gostilne zagotoviti vpliv na prihodnost tega skoraj 90 let starega objekta, ki je po njenem ključen za dolgoročni razvoj Mestnega parka z okolico. Zato nameravajo oblikovati vizijo, v sodelovanju z arhitekti pa tudi novo podobo zgradbe in okolice. Župan Saša Arsenovič podrobnosti še ne razkriva, vidi pa priložnosti za lokalne pridelovalce hrane in vin. V preteklosti je omenjal tudi obuditev nekdanjih aktivnosti na bližnjih ribnikih in povezavo z okoliškimi griči.

V spodaj objavljenem posnetku smo zbrali tudi nekaj mnenj mimoidočih.

Na spletu pa je bilo zaznati tudi komentarje, da bi lahko denar porabili koristneje in sume, da ima župan, sicer gostinec, pri nakupu lastne interese.

Nakup tržnice še v zraku

Sicer pa se letos ustanovljene Mestne nepremičnine pogajajo še za odkup stavbne pravice na mestni tržnici od podjetja Inversio gradnje, ki je tik pred podpisom od pogodbe odstopilo, župan pa je napovedal nadaljnja pogajanja in možnost tožbe.