Foto: BoBo
Foto: BoBo

Ptujski mestni svet se je danes seznanil s poročilom o polletni realizaciji občinskega proračuna, ki je bil do zdaj le delno izveden. Zato vodstvo občine že načrtuje rebalans. Svetniki pa so na seji potrdili tudi dve investiciji in soglasje k vrsti in številu oddelkov ter številu otrok v ptujskih vrtcih.

33 milijonov evrov vreden ptujski proračun je bil predvsem zaradi začasnega financiranja, ki je trajalo do aprila, izveden le 37 odstotno na strani prihodkov in 34 odstotkov pri odhodkih. To pa predvsem na račun naložb, ki so še v pripravi. Kljub temu pa je županja Nuška Gajšek prepričana, da bodo letos začeli prav z vsemi predvidenimi investicijami.Ob tem županja še dodaja, da bo rebalans proračuna zagotovo potreben, predlagan pa bo na oktobrski seji.

Sicer pa so svetniki soglasno potrdili tudi dve investicijski dokumentaciji za prenovo igrišča z umetno travo ob Mestnem stadionu Ptuj in za ureditev površin za kolesarjenje ob Rogozniški cesti. Potrjeno pa je bilo tudi število oddelkov v ptujskih vrtcih. Glede cene, ki so v preteklosti že dvigovale veliko prahu, pa županja pravi, da bodo naredili vse, da se več ne bodo dvigovale.

Še to, na seji se je predstavila tudi nova direktorica zavoda za turizem Ptuj Tanja Srečkovič Bolšec, ki je napovedala krepitev Ptuja kot pomembne slovenske turistične destinacije.