Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Danes je NK Maribor mariborski občini svečano predal projektno dokumentacijo za gradnjo oz. obnovo zahodne tribune Ljudskega vrta. Dela naj bi se začela prihodnje leto, tribuna pa naj bi bila končana leta 2021.

Obsežno projektno dokumentacijo prenove zahodne tribune stadiona Ljudski vrt, ki je v občinski lasti, je financiral NK Maribor. Zdaj pa, po besedah predsednika Draga Cotarja, pričakujejo, da se projekt tudi izpelje. Zaradi vseh zapletov do zdaj so namreč že, kot pravi Cotar, precej nervozni.

Prenova se začenja prihodnje leto

Prenova se bo začela predvidoma prihodnje leto. Razpis za iskanje izvajalca bo končan 20. decembra in župan Saša Arsenovič načrtuje, da naj bi se pogajanja z morebitnimi izvajalci začela januarja.

Projekt je pa po novem ocenjen na 6,5 milijona evrov, v proračunu pa je za to predvidenih 4,7 milijona evrov. Preostali denar naj bi zagotovili s proračunom za leto 2021. Končna vrednost projekta pa bo znana šele po končanem razpisu in pogajanjih z morebitnimi izvajalci.

Vse večji časovni pritisk

Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Projekt pa je pod vse večjim časovnim pritiskom, če želijo na stadionu izpeljati tudi evropsko prvenstvo v nogometu za mlajše selekcije U21. Dodatno ga je namreč zavlekla še revizija dokumentacije, ki pa je bila po županovih besedah nujna. Kot pravi, ni mogel podpisati dokumentacije, ki jo je podedoval od prejšnjega župana, saj dokumentacije ni poznal. Ob tem dodaja še, da ga je izredno motilo predvideno manjše število sedežev na tribuni. Pomisleke pa so na občini imeli tudi glede števila VIP lož in velikosti telovadnic in dvoran pod tribuno. A ob tem župan dodaja in priznava, da nekih velikih premikov žal ni bilo.