Ekipa društva Hiša iz Maribora, ki pripravlja program Živa dvorišča, vabi z javnim pozivom ustvarjalce v Mariboru in njegovi okolici, naj sodelujejo v jubilejnem, 10. programu. Prijave sprejemajo do 7. junija, raznolik program Živih dvorišč pa naj bi oživel mariborska dvorišča ob koncih tedna v juliju in avgustu. Prve predstave bodo že konec junija.

Foto: Radio Maribor/Društvo Hiša
Foto: Radio Maribor/Društvo Hiša

Ekipa društva Hiša tudi pri izvedbi jubilejnega programa Živih dvorišč, ki z manjšimi predstavami, koncerti ter literarnimi, likovnimi in drugimi dogodki oživljajo pozabljena stara mariborska dvorišča, sodeluje z Narodnim domom in Festivalom Lent. »Na odločitev mestne občine o znesku javnega denarja, namenjenega za pripravo letošnjega programa, še čakamo. Program z okoli 40 različnimi dogodki smo že oblikovali, izvedba bo odvisna od dodeljenih javnih sredstev,« pove programska vodja Živih dvorišč Mateja Meh.

Z različnimi dogodki bodo znova oživeli 10 mariborskih dvorišč, jubilejni program pa pripravljajo na temo jeziki in kulture, ki bogatijo zgodovinski prostor mesta, s poudarkom na štajerskem narečju.

"Sicer pa bo program Živih dvorišč znova ponudil različne kulturne dogodke, od predstav za otroke in odrasle, literarne večer in srečanj z mariborskimi avtorji, do razstav, glasbenih nastopov in drugih prireditev za manjši krog obiskovalcev, » dodaja Mateja Meh.

V sodelovanju s KUD-om Moment načrtujejo prve manjše predstave na mariborskih dvoriščih že konec tega meseca, sicer pa naj bi program Živih dvorišč bogatil dogajanje v mestu ob koncih tedna v juliju in avgustu in bil uvod v letošnji Festival Lent.