Že od leta 1930 je na Mariborskem otoku vsako poletje veselo in živahno. Tako bo tudi letos, obljubljajo v Športnih objektih Maribor, kjer se pripravljajo na odprtje kopalne sezone ta petek, 21. junija. Opravili so vzdrževalna dela in čiščenje, investirali pa so tudi v nove naprave za vzorčenje kopalne vode.

Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik

Lani so v poletni kopalni sezoni na mariborskem otoku našteli 38 tisoč obiskovalcev, upajo, da bo tudi letos tako ali še boljše, pravi direktor Športnih objektov Maribor Tadej Mežnar: »Odpiralni čas bo od 9. do 20. ure, cene vstopnic pa so enake prejšnjim sezonam.«

Dnevna vstopnica bo tako stala 5 evrov, študentska 4 evre, po 14. uri enotna 3 evre, po 18.uri pa 2 evra. Na Mariborskem otroku bo tudi letos odprt športni kotiček, kjer si bo mogoče izposoditi rekvizite za odbojko, namizni tenis in celo za biljard. Pridružili so se projektu Big jump -velik skok- 14. julija, pravi Aleš Antolinc: »Gre za to, da se s tem projektom izkaže zaščita rek in jezer, mi bomo simbolično skočili v bazene.«
Zabavna tekmovanja na vodi in tudi karaoke pa bodo na vrsti 17. in 18. avgusta. Za vzdrževalna dela so namenili 19 tisoč evrov, investirali v novo napravo za vzorčenje kopalne vode, poleg tega, pravi direktor Tadej Mežnar:
»Aprila 2020 poteče soglasje za črpališče in bo potrebno izpeljati cevovod, kar bo stalo 70 tisoč evrov.« Denar pa je v občinskem proračunu že zagotovljen.