Foto: Google Maps
Foto: Google Maps

Družba za avtoceste Republike Slovenije s polno paro odstranjuje stare cestninske postaje v okolici Maribora. Dela v Tepanjah in Slovenskih Konjicah se bližajo koncu, jutri pa bodo začeli priprave na odstranjevanje cestninske postaje Pesnica.

Umikanje cestninskih postaj Tepanje in Slovenske Konjice poteka v skladu z načrtom. Končali bodo predvidoma 19. avgusta. Ta konec tedna pa se bodo del lotili v Pesnici. Motenj prometa med pripravljalnimi deli ne bo, prometni režim pa bodo spremenili septembra, ko bodo začeli rušitvena dela, pojasnjuje predstavnik DARS-a Marjan Kólar.

Večjih zastojev kljub temu ni pričakovati, dodaja Kólar. Cestninsko postajo Pesnica bodo predvidoma odstranili do 31. oktobra. Odstranitev bo stala 2,5 milijona evrov, ob cesti pa bodo zgradili tudi nadzorno točko za policijo, finančno upravo, nadzorinke vinjet in druge državne organe.

Cestninske postaje preurejajo tudi drugod po Sloveniji. Še avgusta bodo končali dela na cestninski postaji Vransko, prav tako tudi dela na cestninski postaji Prepolje, jeseni pa bodo odstranjevali še postaji Dragotinci in Kompolje. V DARS-u napovedujejo, da bodo še pred zimo umaknili prav vse cestninske postaje na slovenskih avtocestah.