Na nocojšnjem Gala opernem večeru na Gaju nad Mariborom bodo nastopili Simfonični orkester Slovenskega narodnega gledališča Maribor, zbor in solisti Rebeka Lokar, Andreja Zakonjšek Krt, Valentina Čuden in Jaki Jurgec. Do prizorišča se bo mogoče pripeljati tudi z avtobusom iz Kamnice in Bresternice.

Foto: MMC RTV SLO/Opera Balet SNG
Foto: MMC RTV SLO/Opera Balet SNG

Prelepim arijam iz znanih oper Prodana nevesta, Rusalka, Tosca, Kneginja Čardaša, Nabucco in drugih bodo nocoj lahko prisluhnili obiskovalci Gaja nad Mariborom. Eva Zupanc iz krajevne skupnosti Bresternica Gaj: "Smo zelo navdušeni, ker nam je tudi letos vreme naklonjeno, in z njim imamo kar nekaj sreče, saj nam doslej zaradi vremena ni bilo treba odpovedati nobenega opernega večera."

Prireditev je brezplačna: "Organiziran je tudi avtobusni prevoz, avtobus krene iz Kamnice ob 17 ih, z avtobusne postaje nasproti Kulturnega doma in menim, da je to optimalen način, da obiskovalci prispejo na prizorišče. Avtobus bo v Bresternici ob 17.20. Cena povratne vozovnice je 2 evra." Cena je enotna za vse potnike, poravnali pa jo bodo na avtobusu.

"Tudi lokacija prireditve je vsem, ki so jo že obiskali, dobro znana, akustika je odlična, hkrati prihajajo obiskovalci tudi iz tujine, iz Avstrije, pa tudi iz Maribora in drugod."

Do zdaj je bila prireditev vedno zelo dobro obiskana in upajo, da bo tudi letos tako. Gre za že tradicionalno prireditev, saj je nocojšnja že sedma po vrsti, obiskovalcev pa je običajno okrog tisoč.