Pohorje, bike park Foto: BoBo
Pohorje, bike park Foto: BoBo

Za mariborskim centrom za kolesarski spust Bike Park Pohorje je uspešna sezona, zaradi toplega vremena pa tudi prva zima, v kateri je bil odprt pravzaprav brez premora. Lani so našteli 30 odstotkov več obiskovalcev kot leto prej, letos pa želijo obisk še povečati. Zato načrtujejo nekatere novosti.

Pohorski Bike Park tudi pozimi ob koncih tedna obišče med 30 in 50 kolesarjev, pravi vodja Iztok Kvas.

Trenutno je odprta le t. i. »rdeča« proga srednje težavnosti, v prihodnjih tednih pa bodo odprli tudi lažjo, »modro« progo »flow line« in »črno« progo za svetovni pokal. Tudi letos bodo na prelomu aprila v maj gostili tekmi evropskega in svetovnega pokala v kolesarskem spustu, ki sta lani pritegnili več tisoč gledalcev. Letos naj bi potrebna dovoljenja dobil tudi kamp Kekec, včlanili pa se bodo še v sistem vstopnic Gravity Card, ki omogoča obiske 21-ih evropskih kolesarskih parkov. Načrti pa se s tem ne končajo: sedanjim progam bodo – predvidoma do poletja – dodali še tri, pravi Kvas.

Ponudbo bo dopolnila tudi šola gorskega kolesarjenja, ki jo bo Društvo gorskih kolesarjev Pohorje začelo v drugi polovici marca. S temi novostmi želijo obisk, ki zadnja leta raste, še povečati – z lanskih dobrih 10 tisoč obiskovalcev na več kot 15 tisoč.