Foto: Zavod za šport Slovenska Bistrica
Foto: Zavod za šport Slovenska Bistrica

Slovenskobistriško kopališče že sprejema prve letošnje kopalce. Čeprav so Bistričani pričakovali, da bo kopališče letos že prenovljeno, bo treba na prenovo počakati še do konca letošnje sezone.

Čeprav že leta potekajo priprave za renoviranje slovenskobistriškega kopališča, bo tudi letošnja sezona še potekala v dotrajanem bazenu. Direktor Zavoda za šport Slovenska Bistrica Marjan Štimec zagotavlja: "Kopališče smo želeli obnoviti po lanski kopalni sezoni, a se je zataknilo pri izbiranju izvajalca del. Projekt je bil namreč močno podcenjen. Zato smo razpis ponovili. Dolgo pričakovana obnova se bo končno začela po kopalni sezoni. Potekala bo v dveh fazah. V prvi bomo obnovili kopališče, v drugi pa bo na vrsti tudi okolje." V prvi fazi prenove bodo obnovili bazen in bazensko tehniko. Staro aluminijasto školjko bodo zamenjali z novo, namestili novo tehnologijo in preuredili dotrajane lesene prostore.

Kljub dotrajanosti so objekti varni

Direktor Štimec kljub dotrajanim objektom in tehnologiji zagotavlja nemoteno delovanje in varno kopanje. Kopališče bo odprto vsak dan od 11.00 do 19.00, vstopnine pa ostajajo enake kot že vrsto let od 2 evra do 5 evrov.