Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik

Študentska organizacija Univerze v Mariboru gosti že 20. Mednarodno študentsko konferenco SCIM. Na letošnjo konferenco so organizatorji sprejeli 60 udeležencev iz 37 držav, tema letošnje konference pa je »Ustvarjalna sedanjost za boljšo prihodnost.

Študentje iz vsega sveta se tako vse do 11. Julija v Mariboru udeležujejo delavnic z različnimi naslovi in vsebinami, rdeča nit pa je kreativnost in kako jo uporabiti pri zagonu podjetja, pri osebni predstavitvi, pri recikliranju odpadnega materiala in nenazadnje pri zdravem in polnem načinu življenja. iz Čila:

»Veliko tehnologije je nevarno okolju in svetu, zanima me, kako ustvariti nekaj novega, ki bi bilo tehnološko uporabno in obenem eko in zeleno«, pravi Čilenec, ki se je udeležil delavnice, kjer udeleženci z uporabo aktualne tehnologije svojo idejo spremenijo v izdelek.

Ot Kerstna prihaja iz Estonije in študira podjetništvo in ekonomijo.

»Kreativnost je seveda pomembna, saj ustvarja pogoje za napredek, sam jo še posebej uporabljam pri izboljševanju učinkovitosti dela, iščem kreativne rešitve in jih predstavljam tudi drugim.«

Študent matematike iz Češke, Martin Dlask, si želi ogledati Slovenijo ob tem pa tudi še kaj novega naučiti:

»Brez kreativnosti bi bile vse stvari dolgočasne, ne glede na to, ali gre za biologijo, matematiko, ali družbene vede, potrebujemo nekaj kreativnosti, da bi področja razložili drugim, celo pri matematiki potrebujemo kreativnost, da bi jo bolje razumeli

Študentje se bodo v popoldanskem času učili tudi slovenščine, čaka pa jih tudi dvodnevna ekskurzija po vsej Sloveniji.