Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Izvajalec rekonstrukcije zahodne tribune stadiona Ljudski vrt je v ponedeljek začel uvedbo v delo, prve večje rušitve pa naj bi izvedli okrog 15-ega junija. Pri obnovi Glavnega trga pa prihaja do novega časovnega zamika. Nigrad je podal vlogo za podaljšanje končnega roka izvedbe, z občine pa sporočajo, da bo trg v celoti prehoden ob koncu vseh aktivnosti, kar bo predvidoma v drugi polovici junija.

Glavni trg bi v skladu z veljavnim aneksom k pogodbi moral biti končan do 31. maja, Nigrad pa je zaradi manjkajočih elementov iz tujine, med drugim podzemnih smetarnikov in svetil, zaprosil za podaljšanje končnega roka izvedbe del. Krive so posledice epidemije Covid 19, so v pisnem odgovoru navedli na občini, ker do podpisa novega dopolnila za dokončanje projekta še ni prišlo, pa ni jasno, kdaj bo določen novi rok za končanje del, predvidoma pa naj bi bilo to v drugi polovici junija. Neznanka ostaja tudi dokončna vrednost obnove, saj še niso opravljeni sklepni obračuni, še dodajajo z občine. Otvoritvena slovesnost je sicer načrtovana proti koncu poletja, ko bodo prerezali trak tudi na Koroški cesti, ki je del skupnega projekta in naj bi bila obnovljena do 20-ega junija.

Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Še teden ali dva do prvih rušitvenih del v Ljudskem vrtu

Glede večmilijonskih občinskih investicij še to. Po ponedeljkovi uvedbi del, podjetje Makro 5 Gradnje, prve večje rušitvene posege na stari tribuni Ljudskega vrta načrtuje najkasneje čez 14 dni, takrat bodo na nogometni stadion povabili tudi predstavnike sedme sile.