Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik

Danes ob 18.00 bodo pri športni dvorani Tabor slovesno odprli nogometno igrišče z umetno travo. Že dopoldan so potekale tekme evropskega nogometnega prvenstva vinarjev – Vino Euro 2018, popoldan pa so na voljo različni gibalni izzivi za mlade in starejše v okviru dogodka World Challenge Day.

Nogometno igrišče z umetno travo je dobrih 400 tisoč vredna naložba Športnih objektov Maribor, za katero je 70 tisoč evrov prispevala Fundacija za šport in je trenutno največja končana investicija v mestu na področju športa. Danes dopoldan so sicer nameravali že vinarji v okviru nogometnega prvenstva VinoEuro 2018 odigrati tekmo na umetni travi. »Nekoliko nam je zagodlo vreme, zato podlaga še ni čisto utrjena, tako da so zdaj odigrali tekme na glavnem igrišču,« pravi iz Športnih objektov Maribor.

Na igriščih Športnega parka Tabor pa bodo različne športne aktivnosti še vse do večera, ko se bodo lahko občani v okviru projekta World Challenge Day Gibaj Maribor pomerili v igrah z žogo, tekmovanjih na poligonih, ogledali in poskusili pa bodo lahko tudi zdrave jedi in napitke.