Danes se je v Mariboru začela dolgo pričakovana obnova križišča Meljske ceste, Ulice kraljeviča Marka in Kremplove ceste. To pomembno in zelo prometno križišče v Melju bo po končani rekonstrukciji semaforizirano, s tem bo izboljšana prometna varnost in povečana pretočnost.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik


V sklopu investicije, ki jo skupaj izvajata Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo in Mestna občina Maribor, bo urejena tudi preplastitev vozišča, zamenjali bodo komunalne vode pod voziščem, uredili novo javno razsvetljavo, za kolesarje pa vodenje po vozišču. »Trajalo je skoraj dve leti, da smo pridobili dovoljenja, saj so bili zapleti s pridobivanjem zemljišč. Kljub temu, da gre samo za ureditev križišča in postavitev semaforjev,« pravi podžupan dr. Samo Peter Medved.

Prvi del zapore bo trajal od danes do 30. avgusta, v tem času bosta zaprta del ulice Kraljeviča Marka in del Meljske ceste na desni strani, ko pa bo končana prva polovica, bodo zaprli drugo polovico na severni strani.

»Najprej je bilo predlagano, da bi izvedli popolno zaporo, nato smo predlagali delno zaporo, s čimer so se strinjali na Direkciji Republike Slovenije za ceste,« še dodaja podžupan.

Pogodbena vrednost investicije je nekaj manj kot 300 tisoč evrov, pri tem je strošek države 221 tisoč evrov, mariborska občina pa bo prispevala 77 tisoč evrov.
»Promet bo preurejen proti ulici Kraljeviča Marka; z Meljske ceste bo preusmerjen v Industrijsko ulico in naprej na Oreško nabrežje. To bo v prvi fazi. V drugi fazi pa bo promet proti Kremplovi ulici preusmerjen v Wilsonovo ulico in Principovo ulico.«

Dela bodo končana novembra.