Foto: Lutkovno gledališče Maribor
Foto: Lutkovno gledališče Maribor

Danes zvečer bo s predvajanjem slovenskega filma Ne bom več luzerka ponovno zaživel mariborski letni kino. Do konca avgusta bo v avditoriju Lutkovnega gledališča Maribor, Minoritih, razveseljeval ljubitelje sedme umetnosti.

Ne bom več luzerka Urše Menart bo prvi film v nizu 19-ih, ki jih letos prinaša Letni kino Minoriti. Program bo postregel z nizom filmov režiserskih velikanov, med njimi bodo tudi najnovejše filmske izdaje Larsa von Trierja, Quentina Tarantina in Pawla Pawlikowskega.

Organizatorji želijo na ogled filmov pritegniti tudi turiste, sicer pa letos pričakujejo še večji obisk. Predlani so našteli 200 obiskovalcev na predstavo, lani že 50 več, za letos upajo, da jih bo še več. Vstopnice je mogoče kupiti pri blagajni in na spletni strani Mariboxa, blagajna na prizorišču pa bo tako kot gostinski del odprta uro pred predstavami, to je ob 20-ih.

Filmi, ki si jih bo mogoče ogledati do 31. avgusta, bodo na sporedu ob sobotah in sredah, organizatorji pa so dodali še dva petka. Za vstopnice je treba odšteti 5 evrov, za brezposelne je vstop prost. Letni kino Minoriti tudi letos organizirajo Lutkovno gledališče Maribor, GT22 in Maribox.