Foto: BoBo
Foto: BoBo

V vseh štirih občinah spodnjega Podravja, in sicer na Destrniku, Dornavi, Gorišnici in v Središču ob Dravi, kjer je potekal drugi krog lokalnih volitev, so dobili nove župane.

Središče ob Dravi

Tudi v Središču ob Dravi je župan nov, šlo pa je res na tesno. Dolgoletni in doslej edini župan Jurij Borko je namreč izgubil za samo 1 glas. Premagal ga he politični novinec Toni Jelovica: "Kaj naj rečem, bila je fer pa poštena tekma, mi sedaj čakamo uradne rezultate." Ob tem poraženec Jurij Borko pravi, da se na odločitev ne bo pritožil: "Volilna občinska komisija je sinoči dvakrat štela glasove, tudi tiste štiri, ki so prišli po pošti, 1 glas ostaja, najverjetneje se ne bomo pritožili, tako da bo najverjetneje jutri občinska komisija dala uradne rezultate ven."

Dornava

V Dornavi je šlo precej bolj gladko, saj je Matej Zorko iz SDS prejel kar 600 glasov več od tekmeca: "Prvi ukrep bo zagotovo sprejem proračuna za prihodnje leto, ker sedanja oblast še ni nič pripravila, bomo skušali upoštevati želje občanov, ostale izdatke, kot je treba, šola, vrtec, sociala in pa investicije. Dokončujemo sanacijo starega vrtca, ker šola nujno potrebuje nove prostore."

Gorišnica

V Gorišnici pa se je, po 20-ih letih letih vladavine Jožefa Kokota iz SLS, ki se je umaknil iz politike, na županski sedež zavihtel Borut Kolar: "Nujno se moramo lotiti vrtca, ki ga moramo dograditi, poširiti, povečat. Idejno zasnovo imamo že narisano. Vodovod je nujna zadeva, poplavno območje je treba malo uredit."

Destrnik

Na Destrniku pa so prvič v zgodovini občine dobili žensko županjo - zdajšnjo direktorico občinske uprave Vlasto Tetičkovič - Toplak, ki bo četrta županja v regiji. V 21-ih občinah spodnjega Podravja je sicer novih županskih obrazov sedem.