Glavni oder Festivala Lent bodo letos, kot kaže, postavili na parkirišču na Lentu v bližini Titovega mostu. Občina in organizator festivala Narodni dom zdaj usklajujeta podrobnosti.

Plavajočega odra na Dravi, ki je bil zaščitni znak Festivala Lent in edinstven v mednarodnem prostoru, tudi letos ne bo. Prav tako glavnega festivalskega odra ne nameravajo postaviti na Trgu Leona Štuklja, ki je do zdaj služil kot nadomestna lokacija za osrednje festivalsko prizorišče. Kot je znano, je spremembo lokacije pred časom novinarjem napovedal mariborski župan Saša Arsenovič. Osrednji oder tako letos nameravajo postaviti na parkirišče pri Titovem mostu. Kot smo izvedeli, med občino in Narodnim domom potekajo usklajevanja glede izvedbe tokratne zamisli, kar nam je potrdil tudi direktor Narodnega doma Vladimir Rukavina: »V dogovorih z ustanoviteljem proučujemo tehnične možnosti kako bi nam ta stvar uspela.« Odprtih je še kar nekaj vprašanj, ki pa jih skupno odpravljajo: »Gre za logistične stvari, kot so ograja, bližina mostu zaradi hrupa, obiskovalci, ki bi se lahko zbirali na mostu … od točke do točke skušamo stvari rešiti. Skupaj z občino delamo v smeri, da bi prireditve ob Dravi na ta način lahko potekale.«

Foto: BoBo
Foto: BoBo

Koronavirus zaenkrat še ne vpliva na priprave za izvedbo Festivala
Ali izbruh koronavirusa ta trenutek vpliva na priprave za izvedbo Festivala Lent pa Rukavina odgovarja, da ne, in da je kakršnokoli prejudiciranje v zvezi s tem preuranjeno. Za zdaj nimajo odpovedi predvidenih nastopajočih, razen južnokorejske skupine, ki je odpovedala udeležbo na Folkartu. Sogovornik upa, da se bo položaj do festivala polegel in upa na najbolje.