Nekateri gostinci so zaradi ukrepov v povezavi s preprečevanjem širitve koronavirusa zaprli svoja vrata, se pa v Mariboru in okolici najde tudi nekaj takšnih, ki z dostavo na dom poskrbijo za vašo prehrano. Dostavo na dom ponuja Patricks pub, kooperativa Dame, Pizzerija Vivaldi, Hiša kruha, Mr. Falafel, Hitri Gonzales in še nekateri, ki so na voljo tudi na portalu ehrana.si.

Foto: Radio Maribor/Pixabay
Foto: Radio Maribor/Pixabay

Na portalu ehrana.si lahko še vedno naročite hrano na dom, so pa uvedli določene ukrepe v povezavi s preprečevanjem širjenja koronavirusa. Matic Šubic: »Že v začetku preteklega tedna smo uvedli način dostave, pri kateri vse dostavljalce opremimo z razkužili, ki jih uporabijo pred in po dostavi, zelo kmalu pa smo onemogočili tudi gotovinska plačila in promoviramo plačila preko spleta.« Po novem dostavljajo hrano samo do vhoda stavbe, da bi se njihovi dostavljavci čim manj zadrževali v zaprtih prostorih.
»Glavno je, da je dostava brezkontaktna, da se drži varnostna razdalja in da je prevzem in dostava hrane čim bolj varna.«

Dostava hrane le iz tretjine gostiln

Trenutno obratuje manj restavracij, približno tretjina pa jih z dostavo na dom nekako vendarle pokrije svoje stroške. Sodelujejo pa lahko tudi nove restavracije, ki bi se želele uvrstiti na njihov portal, saj pogojev niso zaostrovali. Tudi v Hiši kruha dostavijo izdelke na dom, njihova ponudba pa je enaka kot prej: »Od pirinega programa do mešanega rženega kruha, mlečnih rogljičkov, pa tudi izdelkov iz naše slaščičarske delavnice," pravi Doroteja Muster. V pizzeriji Vivaldi dostavljajo dnevna kosila, solate in pizze. »Veliko starejših ljudi ne zna naročiti preko interneta, tako da takšnim omogočamo naročilo preko telefona,« pa je povedal Mitja Magdič.