Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Na Snežnem stadionu že dva meseca poteka obsežna obnova hotela Arena, v podjetju Eurotas hoteli pa upajo, da bodo objekt, ki so ga odkupili od slabe banke, odprli zadnji konec tedna v aprilu. Intenzivno posodabljajo tudi občinsko parkirišče pod hotelom, dela pa naj bi končali do konca prihodnjega tedna.

Podjetje Eurotas hoteli naj bi za obnovo hotela Arena po grobih ocenah porabilo od pol do milijona evrov. Medtem ko je zunanjost predvsem starega dela hotela že vidno spremenjena, bodo dni do odprtja namenili opremljanju notranjih prostorov vključno s 24-imi sobami. »Tako smo povečali kvadraturo sob, zamenjali smo obstoječe in dotrajane kopalnice, dejansko vse kar si lahko predstavljate. Kot če bi renovirali svoj dom«, poudarja vodja hotela Arena Dagmar Pečovnik in dodaja, da so v novem delu hotela osvežili podobo sob, največji poseg pa bo viden v pritličju. »To je torej recepcija z lobijem, ki smo ga zdaj nekoliko razširili, povečali, ga bolj odprli in je povezan z zunanjo teraso s pogledom na Snežni stadion«.

Znan pa je tudi predviden datum odprtja. »Upamo, da bodo okoliščine naklonjene temu, da odpremo zadnji vikend v aprilu, se pravi v začetku maja najkasneje«, je še pojasnila Dagmar Pečovnik. Sogovornica nam je še povedala, da bo na voljo 74 sob, nekaj opcijskih rezervacij že imajo, sočasno s hotelom pa bodo odprli še »kavarno, bar ter konferenčni oziroma večnamenski prostor, ki je v spodnjem delu starega dela hotela«.

Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Še pred odprtjem hotela bo pripravljeno tudi občinsko parkirišče pod njim. Kot je znano, bo manjši del tega namenjen gostom Arene, večji pa bo plačljiv in bo namenjen vsem obiskovalcem Pohorja. Z mariborske občine so nam sporočili, da bo 120 tisoč evrov vredna obnova končana konec prihodnjega tedna, ob parkirišču pa bodo na novo uredili cesto do hotela, pločnik in javno razsvetljavo.