Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Hotel Bellevue na vrhu Mariborskega Pohorja dobiva novo podobo. Spomnimo, da ga je pred dvema letoma od Term Maribor odkupil mariborski podjetnik Marjan Krajnc oziroma njegovo podjetje Hoteli in turizem Rogaška. Takrat so napovedali temeljite posege, po dobrih dveh letih pridobivanja gradbenih dovoljenj je prenova stekla, hotel pa naj bi znova odprli sredi decembra.

Podjetnik Marjan Krajnc si je prenovo zastavil širokopotezno. V prvi fazi načrtujejo tudi gradnjo 25-metrskega bazena in fitnes: «To ni majhna stvar, to je velik bazen, prav tako bomo uredili še velik fitnes. Želimo namreč privabiti tiste, ki so nekoč že prihajali na Pohorje iz drugih republik bivše Jugoslavije in so imeli na Pohorju športne priprave. V zadnjem obdobju to ni bilo mogoče, saj v primeru slabega vremena, niso mogli početi ničesar.«


Prenovljeni hotel bo imel veliko jedilnico za okrog 350 ljudi, tam bodo lahko organizirali različne dogodke, povečali so tudi število sob. Ob tem je Krajnc prepričan, da je bila dosedanja arhitektura hotela na Pohorju neposrečena, tako tudi najbolj pametnemu in uspešnemu gostincu ne bi uspelo preživeti: »Hotel je imel dve kuhinji, prav tako jedilnici, pri čemer je bilo v njih samo po 70 stolov. To zdaj spreminjamo. Imeli bomo eno kuhinjo in veliko jedilnico, ki jo bo mogoče razdeliti na dva dela, tako da bomo lahko organizirali ločeno dva dogodka hkrati.»

Širokopotezni načrti

Načrtov je še več; v drugi fazi bodo nekoliko nižje od hotela zgradili še dvorano za otroke po vzoru Bumbar parka in veliko športno dvorano. Krajnc je namreč prepričan, da turizem na Mariborskem Pohorju, ne sme biti odvisen od snega, ampak mora imeti takšno ponudbo, da ljudje pridejo, ostanejo in se tudi vrnejo: «Sneg je preteklost. Če bi hoteli zgodbo graditi na njem, to v resnem turizmu pomeni, da moraš imeti površine s snegom pokrite 365 dni,« razlaga podjetnik Marjan Krajnc.

Z novo zgodbo računajo na športne ekipe, poleg tega pa tudi na goste iz Nizozemske, Madžarske, Slovaške, Čečke in Srbije. Vrednosti naložbe ne razkriva, pravi le, da jo je težko oceniti, saj se cene spreminjajo in če je nekaj včeraj stalo 10, lahko jutri stane 20 ali pa tudi 100 milijonov evrov.

Ta znani pohorski hotel, zgrajen leta 1961, bi po njegovem mnenju lahko odprli 15. decembra.