Foto: Radio Maribor/Vesna Martinec
Foto: Radio Maribor/Vesna Martinec

Niti sneg niti bomba v Temzi, zaradi katere je letalo VLM obtičalo v Londonu, niso ustavili prvega leta iz Maribor v Antwerpen. Prevoznik je zagotovil drugo letalo, prav tako 50-sedežnega fokkerja, ki je polovično zaseden poletel proti bavarski prestolnici, kjer je vmesni postanek. Direktor Aerodroma Maribor Boris Bobek: "Mislim, da si zaslužimo redno linijo, ne le družba Aerodrom, ampak tudi Maribor in regija, in nanjo gledam z optimizmom."

Za domače potnike bo zanimiv zlasti München kot prometno vozlišče, pa tudi Antwerpen kot poslovno središče, še zlasti ob privlačni ceni 59 evrov za let. Prevoznik VLM je potnike vabil tudi s promocijsko ceno - samo 19 evrov za enosmerni polet. Izvršni direktor Carl Runge: "Za zagon povezave Maribor-Antwerpen prek Münchna smo potrebovali kar nekaj časa, toda zdaj je tu in to je dober znak."

VLM, ki je tako kot Aerodrom v lasti skupine SHS, namerava Maribor povezati s še kakšnim letališčem v regiji, predvidoma na hrvaški obali ali otokih.

Linija Maribor-München-Antwerpen bo po načrtih vzpostavljena vse do 26. oktobra vsak dan od ponedeljka do petka. Da bi bila uspešna, si bo z njeno promocijo prizadeval tudi mariborski Zavod za turizem. Direktorica Doris Urbančič Windisch: "Glede na to, da sta to dve destinaciji, nemško in belgijsko tržišče, gre za pokrivanje dveh ključnih trgov." Belgijske in bavarske goste bodo v Maribor vabili zlasti z gastronomsko ponudbo ter s kulturnimi dogodki in športom.