Zdravstveni dom Slovenska Bistrica Foto: Osebni arhiv/Natalija Sinkovič
Zdravstveni dom Slovenska Bistrica Foto: Osebni arhiv/Natalija Sinkovič

Zdravstveno stanje, povezano s covidom-19, je v Slovenski Bistrici primerljivo s stanjem v Sloveniji. Trenutno je aktivno okuženih okoli sedem odstotkov občanov oziroma skoraj 1800, tedenski prirast okužb je dobrih dvesto odstotni, doslej pa je bila okužena že tretjina občanov.

Število okužb s covidom-19 se močno povečuje tudi v Slovenski Bistrici, pojasnjuje direktorica Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica Urška Sedmak: "V prejšnjem tednu smo opravili 2500 PCR testiranj -v celem tednu -, od tega je bilo 80 odstotkov pozitivnih rezultatov. Teden prej je bilo testiranj občutno manj, tisoč v celem tednu. Opažamo, da odstotek pozitivnih testov narašča iz dneva v dan. Ta vikend jih je bilo celo 87 odstotkov."

V Zdravstvenem domu Slovenska Bistrica opravljajo testiranje PCR za naročene vsak dan, več informacij je na voljo na spletni strani zdravstvenega doma.

Veliko ljudi je v teh dneh tudi v izolaciji oziroma v karanteni, ti dve prenehata po izpolnjenih pogojih po sedmih dneh in po opravljenem hitrem testu: "Hitri test lahko opravite na parkirišču pred Crouzejem na Partizanski 24 vsak delovnik med 6. in 7. uro zjutraj. Svetujemo, da pred testom opravite samotestiranje doma."

Povečano število okuženih vpliva tudi na delo zaposlenih v Zdravstvenem domu, a si po najboljših močeh prizadevajo, da delujejo vse ambulante in službe.