Dvorana Tabor Foto: www.alesfevzer.com
Dvorana Tabor Foto: www.alesfevzer.com

V skladu z vladnim sproščanjem ukrepov tudi v Mariboru odpirajo večino storitvenih dejavnosti, spremembe pa bodo tudi na področju športa.

Na mariborski Obrtno-podjetniški zbornici se veselijo odpiranja dejavnosti in ukinitve obveznega testiranja za stranke. Težave pa ostajajo ukrepi, kot je omejitev števila oseb glede na površino, pri testiranju zaposlenih pa je več nejasnosti, pravi direktorica zbornice Leonida Polajnar:

"Kdaj se morajo testirati, od kdaj naprej morajo biti testirani zaposleni, v katerih primerih in kdaj se testirajo tudi stranke? Prihaja veliko vprašanj, na katera pa si sedaj v tem trenutku skoraj nihče ne zna odgovoriti."

Mariborske tržnice bodo delovale po ustaljenem urniku. Po novem bo obvezno testiranje branjevk.

Javni prevoz in smučanje

Mestni avtobusi bodo prihodnji teden še naprej vozili po počitniškem voznem redu, odločitve, kako bo po počitnicah, še ni. Sprememba pa se obeta na smučiščih, kjer bo po novem zadoščal do sedem dni star negativni izvid za COVID, pravi predstavnik podjetja Marprom Miha Rubin:

"Ob tem osebam s potrdilom, da so prebolele koronavirus in od okužbe ni minilo več kot 6 mesecev, za prevoz z žičnicami ni več treba imeti negativnega testa. Ta tudi ni potreben za osebe z dokazilom o cepljenju, ki so prejele oba odmerka cepiva."

Hitro testiranje pri spodnji postaji gondole prihodnji teden ne bo več na voljo vsak dan.

Šport

S ponedeljkom se bodo lahko prvoligaškim ekipam v mariborskih javnih športnih dvoranah pridružile tudi ekipe ostalih selekcij. Odpirajo se tudi igrišča za posamične športe, kopališče Pristan pa ostaja zaprto za rekreativce.