Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič
Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič

Na bistriškem stadionu se je včeraj zbrala velika množica navdušenih Bistričanov, ki so želeli pozdraviti najboljšega bistriškega olimpijca in člana slovenske košarkarske reprezentance Klemna Prepeliča, ki ga je sprejem močno ganil: "Ganjen sem in ponosen, da sem deležen takega sprejema. Iz otroštva se spomnim, da smo tak sprejem nekoč pripravili Saniju Bečiroviču in priznati moram, da sem sanjal, da bi ga kdaj bil deležen tudi sam. Vesel sem, da so se mojega sprejema danes udeležili Bistričani v takem številu. Vsak navijač posebej ti da dodatno spodbudo, motivacijo … zato hvala vsem za tako lep sprejem."

Z olimpijskih iger v Tokiu si bo seveda najbolj zapomnil nesrečni zablokiran met v zadnjih sekundah tekme za zmago proti Franciji, a igralna evforija je mimo, glave so hladne, zato je čas primeren za analizo nastopov. "Doseči tako velik uspeh, torej biti 4. najboljša ekipa na svetu v košarki je za majhno Slovenijo resnično zelo velik uspeh. Ostaja pa tisti grenak priokus, da bi lahko to našo pravljico nadgradili tudi z medaljo. Res nam je bilo težko. Ampak v prihodnost zremo zelo optimistično. Ta ekipa je dosegla že veliko uspehov, od zlate medalje na evropskem prvenstvu, do zdajšnjega nehvaležnega četrtega mesta na olimpijadi … in ker ima ta ekipa resnično kemijo med igralci, lahko zagotovim, da nas čaka še svetla prihodnost

To so bile za Klemna Prepeliča prve olimpijske igre, in verjame, da ne zadnje. Z osvojenim 4. mestom pa je postal najboljši bistriški olimpijec z najvišjo uvrstitvijo na olimijskih igrah.

Je pa vse udeležence včerajšnje prireditve zelo zmotilo, da so za odrom bistriški nogometaši nemoteno trenirali in se niso zmenili za sprejem vrhunskega bistriškega športnika.

Pogovor s Klemnom Prepeličem je pripravil Jaka Dobaj:

Sprejem za Klemna Prepeliča
Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič
Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič
Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič
Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič