Večina svetnikov je bila prisotna na vseh sejah, pravijo na mariborski občini. Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Večina svetnikov je bila prisotna na vseh sejah, pravijo na mariborski občini. Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

Podrobnejših informacij o rebalansu letošnjega proračuna mariborske občine še ni, saj je ta še v pripravi. A kot smo že poročali, želijo na občini vanj umestiti prenovo Osnovne šole Janka Padežnika, kjer bodo uredili vezni trakt med šolskima zgradbama, prostore za športno vzgojo in zunanje površine. Ferdo Jehart iz občinske projektne pisarne je pojasnjuje, da je za izvedbo 2,5 milijona evrov vredne investicije v rebalansu treba zagotoviti manjkajoča sredstva v višini 1,6 milijona evrov.

Kot je pred dnevi napovedal mariborski podžupan Saša Pelko, v občinski stavbi načrtujejo tudi ureditev sanitarij za invalide, za kar bo prav tako treba zagotoviti sredstva. Ob tem bo očitno treba rešiti tudi višje stroške Nigradove zimske službe. Občina ima v proračunu za njeno izvajanje predvidenih 755 tisočakov, zaradi hude zime pa naj bi izdatki narasli še vsaj za poldrugi milijon evrov.

Spomnimo: opozicija je v mestnem svetu že lani jeseni pri sprejemanju sprememb letošnjega proračuna opozarjala, da je ta prenapihnjen, saj predvideva kar 125 milijonov izdatkov, vključujoč kredit 11,6 milijona evrov. Občina je takrat kritike zavrnila, češ da je proračun razvojno naravnan.