Foto: Radio Maribor/Modest Motaln
Foto: Radio Maribor/Modest Motaln

Komunala Slovenska Bistrica tudi v teh dneh nemoteno zagotavlja svoje storitve – od odvoza odpadkov do oskrbe s pitno vodo. Nekaj sprememb so uvedli pri pokopališki dejavnosti.

Oskrba s pitno na območju, ki ga pokriva Komunala Slovenska Bistrica, poteka varno in nemoteno, ter v skladu z vsemi strogimi preventivnimi higienskimi ukrepi. Nemoten je tudi odvoz odpadkov, zagotavlja v. d. direktoja Komunale Maksimiljan Tramšek: "Včeraj smo poostrili ukrepe in prenehali obdelavo odpadkov, tako odslej obdelujemo le mešane komunalne odpadke, vsi odpadki, ki se zdaj pobirajo na terenu, gredo na začasno skladiščenje. Ko bo kriza mimo, pa jih bomo ustrezno obdelali."

Pri tem direktor opozarja na pravilno odlaganje odpadkov od oseb, ki kažejo znake okužbe:
"Ti odpadki naj se zberejo v posebni vreči in se hranijo vsaj 72 ur. Šele nato se lahko odložijo, in sicer v zabojnike z mešanimi komunalnimi odpadki."

Najbolj je epidemija spremenila pogrebno dejavnost. Izvaja se osnovni pogrebni protokol: "Pogrebi se izvajajo v res ožjem družinskem krogu, prisotnih je lahko največ deset svojcev, in pred mrliško vežico. Pogrebne slovesnosti pa so okrnjene običajnih protokolov, kot so govori in glasba," še pojasnjuje Tramšek in zagotavlja, da je ustrezno poskrbljeno tudi za zaposlene.

Že od prejšenjega četrtka velja omejitev poslovanja s strankami na sedežu podjetja in tudi na vseh drugih delovnih enotah, poslovanje poteka elektronsko in po telefonu.