Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Dokončna usoda letos 56. Zlate lisice še ni znana, saj je dokončno odločitev o njej snežni kontrolor Mednarodne smučarske zveze Markus Mayr po obisku prestavil šele na jutri opoldne.

Po besedah Markusa Mayrja so razmere v tem trenutku preveč zahtevne, zato potrebujejo še nekaj več časa za dokončno odločitev o tekmi svetovnega pokala, ki je predvidena za prihodnji konec tedna. "Glavni razlog je vreme. Pričakujemo zelo topli jugozahodni veter v začetku naslednjega tedna. Vremenska napoved pa naj bi bila jutri bolj natančna, zato zamik za 24 ur, da bomo lahko razmišljali o tej situaciji, če bodo stvari šle narobe," je dodal prvi mož ženskega svetovnega pokala in napovedal, da bodo to storili jutri opoldne.

O odstotkih možnosti pa ni želel ugibati. Poleg vremena je Mayr povedal, da tudi sneg za zdaj še ni na vseh delih proge dovolj utrjen, da bi bil pripravljen za tekmovanje, ki bi bilo varno. Kakovost snega trenutno ne zagotavlja, da bi lahko upali, da bo sneg zdržal toplo vreme, ki je napovedano, je dodal.

Generalni sekretar organizacijskega odbora Srečko Vilar je prav tako obžaloval, da morajo s potrditvijo tekme še čakati. Kakor koli že, končna odločitev bo znana jutri opoldne.