Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal

Sezona na poletnem kopališču Mariborski otok se izteka, edino pokrito kopališče v Mariboru pa bodo zaradi še vedno potekajočega obnavljanja odprli predvidoma šele 12. septembra, kar je teden dni kasneje, kot je bilo načrtovano. Cene vstopnic ostajajo nespremenjene.

Sanacija tušev

V kopališču Pristan občina zdaj sanira tuše, saj se je izkazalo, da zaradi nesolidne obnove zamakajo v podbazenje, razloži mariborski podžupan Samo Peter Medved. Za prvotno obnovo odgovarja podjetje MarkoMark Nival, ki je pred leti obnavljalo tudi srednji bazen, za katerega pa se je nato izkazalo, da zaradi slabo izvedene sanacije še zmeraj zamaka; bazen sicer ima uporabno dovoljenje in je varen za uporabo, a bo to težavo v prihodnje le treba odpraviti. »Mestna občina Maribor je v pogodbenem razmerju imela tudi zavarovanje za dobro izvedbo del. To smo takrat tudi vnovčili, kar pa ne ustreza dejanski škodi, ki je bila povzročena z načinom izvedbe, tako da bomo ta dela morali izvesti v lastni režiji – in tudi uveljavljati to škodo,« pojasnjuje Medved. Kot pove podžupan, občina izvajalca zdaj toži.

Uredili lastniška razmerja

Dobra novica v zvezi s kopališčem pa je to, da jim je ta mesec uspelo pravno urediti razmerje z lastnikom parcele, na kateri je glavni vhod v kopališče. Kot še pojasnjuje podžupan, je to bil tudi vzrok, da pri celoviti obnovi kopališča, ki so jo končali februarja letos, niso dokončali obnove severne fasade. Občina je za parcelo odštela okoli 40 tisoč evrov.

Novi startni bloki in obnovljene savne

V kopališču Pristan naj bi zdaj zamenjali še startne bloke v olimpijskem bazenu, znan pa je tudi že najemnik kopališkega bara in savn – na razpisu je bilo izbrano podjetje Uni fitnes, ki je bilo doslej tudi najemnik tamkajšnjega fitnesa, pove vodja kopališč v podjetju Šport Maribor, upravljavcu kopališča Pristan, Miloš Stevanovič. Savne bodo obnovili najkasneje do konca oktobra. Cene kopaliških vstopnic ostajajo nespremenjene.