Foto: Google Maps/Google maps
Foto: Google Maps/Google maps

Potem ko je mariborski župan Saša Arsenovič pred kratkim namignil, da bo kmalu obnovljeni del Koroške ceste ob Glavnem trgu v prihodnje zaprt za promet, je mariborska občina začela urejati še preostali, daljši odsek ceste med križiščema -- pri Fontani in s Strossmayerjevo ulico. Največja novost bo dvosmerna kolesarska steza.

Koroška cesta ima med mestno tržnico in križiščem pri Fontani že zdaj ponekod urejene odseke kolesarske steze in arhitekturne naprave za umirjanje prometa, zdaj pa bodo to še razširili, pravi podžupan Samo Peter Medved. Kolesarjem prilagojena steza bo potekala po celotni dolžini ceste, obstoječima krožiščlčema pa bodo dodali še eno v razcepu s Turnerjevo ulico. Uredili bodo tudi dvignjene prehode za pešce.

Sedanjima krožiščema na razcepih s Strmo in Prežihovo ulico bodo dodali še tretjega, v Turnerjevi ulici, prehode za pešce pa bodo dvignili. Gradnja kolesarske steze spada v projekt vzpostavitve kolesarskih povezav med mestnimi četrtmi in krajevnimi skupnostmi, s čimer želijo občane spodbuditi h kolesarjenju in trajnostni mobilnosti.

300 tisoč evrov vredno ureditev kolesarske steze na Koroški cesti izvaja družba Asfalti Ptuj, dobro polovico zneska sofinancira Evropska unija. Izvajalec je v delo že uveden, po besedah podžupana pa bo projekt končan najkasneje do začetka šolskih počitnic.