Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Krajani Trčove v mariborski krajevni skupnosti Malečnik – Ruperče so se sestali in opozorili, da občina po več kot letu dni še ni dokončno uredila kilometrskega odseka ceste v naselju Lisičnik, ki ga je med lanskimi neurji poškodoval plaz.

Na Lisičniku v Trčovi se je zbralo okoli 20 krajanov, ki so zahtevali takojšnjo obnovo zelo dotrajanega in luknjastega kilometrskega odseka ceste, ki ga občina ureja po etapah in po njihovem mnenju prepočasi.

Predstavniki občine se srečanja zaradi obveznosti, kot so pojasnili, niso udeležili, občinska tiskovna predstavnica Sara Jagodič pa je pojasnila, da bo sanacija plazu stekla v kratkem:

"Izvajalcu so bili predani projekti, podpisana je bila pogodba in izvajalec bo skladno s tem začel z deli 5 dni po uvedbi v delo, kar je predvideno prihodnji teden."

JesenI bodo preplastili tudi del ceste, a le v dolžini 100 metrov. A krajani želijo obnovo celotne ceste, ob kateri je 40 hiš. Predsednik sveta krajevne skupnosti Vladimir Stožer:

"V naših planih krajevne skupnosti, ki smo jih dali za lani, je ta cesta v kompletu. Ampak trenutno na občini ni dovolj sredstev, zato bo, tega sicer ne morem garantirati, šlo to postopoma v obnovo. Upamo, da čim več v čim večjih etapah."

Krajani si želijo tudi postavitve javne razsvetljave in zahtevajo, da bi gradnja potekala sočasno z obnovo cestišča. Pripravljeni so jo tudi sofinancirati, občina pa bo o tem sklicala sestanek z Nigradom.