Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Načrt za rekonstrukcijo Ljudskega vrta je končan in kot pravijo v NK Maribor 100 odstotno v skladu z njihovimi željami in zahtevami UEFA-e. V teku pa je tudi pridobivanje vse potrebne dokumentacije za začetek gradnje zahodne tribune, za katero upajo, da se bo začela konec leta. Sredstva so zaradi podražitve celotnega projekta zagotovljena le delno, občina ima namreč v proračunu rezerviranih le 5 milijonov in pol evrov, v prihodnjem letu pa jih bo morala zagotoviti še milijon dvesto.

Poleg zahodne tribune pa naj bi se že konec septembra začela tudi 2 milijona 400 tisoč evrov vredna ureditvena dela pod severno in južno tribuno, ki bo med drugim služil za vse dejavnosti, ki jih opravlja NK Maribor v času, ko bo v teku nujno potrebna rekonstrukcije stare tribune.

Kmalu se bo začela tudi prenova pomožnega nogometnega igrišča v Ljudskem vrtu ob Strossmayerjevi ulici, kjer bodo odstranili tudi vse topole in dotrajan objekt ob igrišču. Občina je za to naložbo zagotovila 470 tisoč evrov, razliko do celotne vrednosti investicije, ki je 855 tisočakov, pa bo zagotovil NK Maribor.