Magna Foto: Reuters
Magna Foto: Reuters
Magna tovarna
Foto: Tarča RTVSLO/J. B.

Magna Styer 31. januarja v svojem avstrijskem zaposlitvenem centru v Seiersbergu pripravlja drugi zaposlitveni dan, namenjen iskanju kadrov za zaposlitev v slovenski tovarni. Vse udeležence je tja napotil zavoda za zaposlovanje ali pa so že šli skozi Magnin izbirni postopek. Med napotenimi bodo izbrali od 40 do 60 delavcev, skupno pa bodo do začetka obratovanja v lakirnici v Hočah zaposlili 400 ljudi.

Po prvem zaposlitvenem dnevu v novembru bodo izpeljali še enega. Znova pa iščejo proizvodne delavce. Vodja kadrovske službe Borut Zorman:

»Organiziramo že drugi zaposlitveni dan, na katerem bi želeli poiskati med 40 in 60 delavcev za delo v proizvodnji, za naš novi obrat v Hočah.«

Tisti, ki bodo izbrani na tokratnem zaposlitvenem dnevu, pa se bodo, »pridružili prvim 40 zaposlenim, ki so bili izbrani že v lanskem letu in so v teh dneh začeli usposabljanje v Gradcu«, dodaja Zorman.

Sicer pa Magna prek zaposlitvenih portalov išče tudi delavce za področje informacijske tehnologije, računovodstva, kontrole kakovosti, proizvodnje in nabave. Za vsa ta delovna mesta pa je zaradi izobraževanja, ki se bo izvajalo v Gradcu, zahtevano znanje nemškega jezika.

Lakirnica naj bi v Sloveniji začela obratovati v začetku leta 2019. V nekaj mesecih pa naj bi Magna sporočila, ali bodo v Hočah izpeljali tudi drugo fazo gradnje tovarne. Ta naj bi po napovedih zagotovila dodatnih 1000 zaposlitev.