Maribor se vrača na zemljevid sejemskih mest, saj bo 17. in 18. maja v Športnem parku Tabor 1. mednarodni sejem športa in zdravja. Na njem bodo organizatorji združili dva pomembna dela našega vsakdana: šport in zdravje. Namen sejma je, da obiskovalci spoznajo različne športne aktivnosti in ponudbo na tem trgu, na sejemskem prostoru pa bo mogoče tudi prodajati rabljeno športno opremo in opremo za prosti čas.

Turistična destinacija Maribor Pohorje je idealna destinacija za ljubitelje športa in rekreacije, naravne danosti dopolnjuje športna infrastruktura. Različni ponudniki in društva bodo predstavljali kolesarske in pohodniške poti, zdravstvene terapije, na osrednjem prizorišču - sejemskem odru v Ledni dvorani - pa bodo predavanja, nastopi in tudi zabavna tekmovanja: »Imeli bomo tudi sejem rabljene športne opreme in opreme za prosti čas. Možno bo prodajat rabljeno opremo, kot so šotori, ležalniki in drugo,« pravi vodja organizacijskega odbora Aleš Antolinc, in dodaja, da bodo sejemski utrip popestrili tudi s pravim športnim dogajanjem , kot je denimo, nogomet z zanimivimi vsebinami – za to področje je prijavljenih že čez 400 otrok.

Oživitev sejemske dejavnosti podpira tudi Zavod za turizem Maribor Pohorje, kjer so ustanovili tudi produktni odbor za šport , pravi Karmen Razlag: »kjer združujemo vse deležnike, tako z vidika tekmovanj in organizacij prireditev, kot tudi posameznike, ki se želijo rekreirati, in pripravljamo nove turistične produkte.« Na sejmu pa se bodo predstavili z Dravsko kolesarsko potjo; pri tem aktivno sodelujejo tudi z Regionalno razvojno agencijo za Koroško.

Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik