Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Mariboru se obeta val podražitev, o predlogih, ki razburjajo javnost, pa bo prihodnji četrtek odločal mestni svet. Predstavniki mestne uprave so v današnji radijski tribuni pojasnili razloge za uskladitev cen zaradi višjih plač, višjih stroškov energentov in tudi hrane.

Javni vrtci v Mariboru se bodo v skladu s predlogom županstva podražili za okrog 38 odstotkov, čiščenje odpadnih voda za skoraj 30, cena avtobusne vozovnice v predprodaji za eno vožnjo prav tako za 30, za petino bo dražja mesečna vozovnica. Po novem bo za enosmerno vozovnico z gondolo treba odšteti 10 evrov in pol ( zdaj 4 ), povratna vozovnica naj bi se s šestih podražila na kar 19,90 evra, res pa je, da so na voljo mesečne, polletne in letne vozovnice, ki rednim obiskovalcem Pohorja omogočajo precej znosnejše cene. Končna odločitev o vseh predlogih podražitev, tudi turistične takse, je v rokah mestnih svetnikov, ki bodo o tem razpravljali in odločali 16. marca.

Razloge za uskladitve cen – izdatki občinskega proračuna so se povišali za med 12 in 13 milijonov evrov – so pojasnili vršilec dolžnosti direktorja mariborske mestne uprave Srečko Đurov, vodja občinskega Urada za vzgojo in izobraževanje, zdravstveno, socialno varstvo in raziskovalno dejavnost Brigita Gajzer Pliberšek in Andraž Mlaker iz Urada za komunalo, promet in pros

Mariboru se obeta val podražitev