Projekt Šolar na smuči Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Projekt Šolar na smuči Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Javno podjetje Marprom je končalo drugi krog predprodaje sezonskih vozovnic za smučišča, ki jih upravlja na Mariborskem in Ruškem Pohorju. S tem se pripravljajo na prehod iz poletne v zimsko sezono, za katero so izvedli tudi nekaj investicij.

Marprom je že v spomladanski akciji prodal skoraj 800 sezonskih vozovnic, zadnji avgustovski konec tedna pa so našli še 400 kupcev, je pojasnil predstavnik Miha Rubin.

Lani so jih skupno prodali 1700. Takšen cilj imajo tudi letos.

Letos za 1,6 milijona investicij

Sezonske vozovnice so letos sicer za 40 evrov dražje kot lani, Marprom pa je dvignil tudi cene drugih vozovnic. Mariborsko prevozniško podjetje je pred novo smučarsko sezono opravilo tudi nekaj investicij. Največja je 1,6 milijona evrov vredna razširitev avtomatskega sistema zasneževanja med Snežnim stadionom in kočo Luka.

Prodali več vozovnic za gondolo in Bike park

S tem se v Marpromu pripravljajo na konec poletne sezone, v kateri so zaznali povečanje števila potnikov na krožno-kabinski žičnici kot tudi kolesarjev v Bike parku. Na podlagi preteklih izkušenj upajo, da bi smučarsko sezono lahko začeli sredi decembra, ob ugodnem vremenu pa še prej.