V Sladkem Vrhu so letos odprli Pumptrack oz. grbinasti poligon, za to jesen pa v občini Šentilj načrtujejo tudi druge investicije. Foto: Radio Maribor
V Sladkem Vrhu so letos odprli Pumptrack oz. grbinasti poligon, za to jesen pa v občini Šentilj načrtujejo tudi druge investicije. Foto: Radio Maribor

Med večjimi investicijami, ki se jih bodo v Šentilju lotili to jesen, so gradnja novega krožišča v smeri proti Sladkemu Vrhu, rekonstrukcija Maistrove ulice in dograditev vrtca v Sladkem Vrhu. Zaradi povečanega števila rojstev se namreč tam že tretje leto soočajo s precejšnjo prostorsko stisko. Te bo prihodnje leto konec, napovedujejo na občini.

Že tretje leto imajo v Sladkem Vrhu vse 4 oddelke vrtca tako polne, da so morali nekaj otrok namestiti tudi v prostore šole. Letos je vpis znova večji, kot omogočajo prostori vrtca, pravi ravnateljica Osnovne šole Sladki Vrh Andreja Košti: "V letošnjem letu smo imeli še enkrat zelo velik vpis, torej tudi šola bi že težko namestila vse te oddelke. Naš cilj je tudi, da vse otroke naših staršev tudi sprejmemo."

To so sladke skrbi – povečano število rojstev in s tem prostorsko stisko v vrtcih komentira župan Štefan Žvab in napoveduje dograditev vrtca v Sladkem Vrhu: "Do konca leta nekje planiramo, da bomo v grobem izgradili, povečali bomo za 4 dodatne oddelke, povečali prostor za otroke in razdelilno kuhinjo."

Vse to naj bi občino stalo približno milijon evrov. Vrtec pa ni edina investicija, ki se je bodo v Šentilju lotili še to jesen. Večji dve sta tudi na področju cestne infrastrukture: "Začeli bomo z gradnjo krožišča v Šentilju, na cesti, ki gre proti Sladkemu Vrhu in rekonstrukcijo Maistrove ulice v Šentilju."

Vrednost krožišča je ocenjena na 1,6 mio evrov, Maistrove ulice pa na 2 milijona. Večji del zneska bo zagotovila država. Z evropskimi sredstvi pa bodo v Šentilju prav tako še to jesen gradili kanalizacijsko omrežje, še napoveduje župan: "Pridobili smo že 3 gradbena dovoljenja, zgradili bomo 5 vej kanalizacijskega omrežja."

Poltretji milijon evrov za investicijo bo evropskega denarja.