Za učence iz večjega dela vzhodne Slovenije so se začele zimske počitnice. Mariborske vzgojne, kulturne in športne ustanove ponujajo pester izbor varstva, delavnic in športnih aktivnosti za vse, ki nimajo varstva in ki bi teden brez pouka radi preživeli aktivno in zanimivo.

Zveza prijateljev mladine Maribor bo vsak dan počitnic prirejala različne delavnice in športne aktivnosti – od izdelovanja pustnih mask in pležuhov, šivanja in Lego robotike do tečaja brazilskega džiudžicuja, namiznega tenisa in kegljanja na ledu.

Starši, ki nimajo dopusta, lahko svoj podmladek pripeljejo tudi v varstvo v Večgeneracijski center Štajerska v Domu Danice Vogrinec, in sicer vsak dan med 7. in 15. uro.

Športa željni pa se lahko udeležijo smučarskih tečajev in animacij, ki jih prireja smučarska šola Visit Pohorje. Upravljavec žičnic Marprom pa obljublja na progi Bejbika do srede dodatne termine nočne smuke. Potrudili pa so se tudi v Športnih objektih Maribor. V Pristanu bodo lahko otroci plavali po promocijski ceni, v Ledni dvorani pa drsali.

Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji umetnosti in tehnike – zanje bodo poskrbeli v Umetnosti galeriji Maribor in Vetrinjskem dvoru.

Foto: Oglasno sporočilo/Zveza prijateljev mladine Maribor/Tadeja Dobaj
Foto: Oglasno sporočilo/Zveza prijateljev mladine Maribor/Tadeja Dobaj