Foto: Radio Maribor/Matej Štrafela
Foto: Radio Maribor/Matej Štrafela

V Mariboru so se sinoči na prireditvi Izbor športnika Maribora 2019 poklonili največjim športnim uspehom preteklega leta. Med posamezniki sta se naslova najboljšega veselila lanska nosilca, alpska smučarka Ilka Štuhec in taekwondoist Ivan Trajković. Tudi med ekipami sta na vrhu ostala Nogometni klub Maribor in odbojkarice Nove KBM Branik.

Bolj kot izbor je v oči bodlo dejstvo, da zaradi pokrivanja terminov obveznosti in prireditve na njej ni bilo ne Štuhčeve, ne Trajkoviča, manjkale pa so tudi odbojkarice, ki so v času prireditve igrale zadnjo tekmo Lige prvakinj. "Težko je bilo uskladiti datum. Mislim, da se moramo vrniti nazaj na januarski termin," je z razlago ponesrečenega izbora terminov hitel podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije in predsednik Športne zveze Maribora Tomaž Barada.

No ja, nekateri termini so bili znani vsaj dva meseca prej. Še o ostalih nagrajencih: med trenerji je to Bruno Najdič, najperspektivnejša mlada upa Maribora pa sta Tyra Barada kot evropska in svetovna mladinska prvakinja v taekwondoju ITF in evropska mladinska prvakinja v kickboxu ter odbojkar Rok Možič kot najboljši igralec 1. odbojkarske državne članske lige.