Minister Vrtovec na delovnem obisku v Slovenski Bistrici Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič
Minister Vrtovec na delovnem obisku v Slovenski Bistrici Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič

Na delovnem obisku v Slovenski Bistrici se je danes mudil minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec. S sodelavci se je sestal z županom dr. Ivanom Žagarjem.

Župan Slovenske Bistrice dr. Ivan Žagar je po delovnem sestanku povedal, da sta z ministrom za infrastrukturo Jernejem Vrtovcem govorila predvsem o dveh, ne le za Slovensko Bistrico, ampak tudi za Slovenijo, pomembnih projektih: "To sta zahodna obvoznica in vozlišče Pragersko. Zahodna obvoznica ni pomembna samo za mesto Slovenska Bistrica, ampak bo pomembno pripomogla tudi k delovanju in razvoju Impola. Na Pragerskem pa že nerazumna tri leta čakamo na okoljevarstveno dovoljenje." Minister Jernej Vrtovec pri tem pritrjuje županu in obljublja, da si bo prizadeval pospešiti pridobivanje dovoljenj, saj se mu zdi nerazumno: "Da zaradi takega zavlačevanja izdaje dovoljenja, lahko izgubimo tudi evropska sredstva. Zato obljubljam, da si bom prizadeval za pospešitev izdaje dovoljenja."
Pri zahodni obvoznici pa je župan dr. Ivan Žagar povedal tudi, da načrtujejo že naprej, in sicer bo treba v kratkem začeti resno razmišljati še o tretji etapi zahodne obvoznice, to pa je navezava obvoznice na avtocesto.