Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Policisti motoristi Policijske uprave Maribor so danes v DARS-ovi bazi na Hajdini opravili trening. Ob tem so opozorili na nevarnosti, ki jih prinaša začetek spomladanske motoristične sezone in napovedali poostren nadzor.

Lepi, sončni dnevi so kot nalašč za vožnjo z motociklom, a cestne razmere zgodaj spomladi še niso idealne, pravi Borut Drevenšek s Policijske uprave Maribor:

"Ceste so še hladne, na več odsekih sta pesek in blato, ostajajo tudi poškodbe cestišča po zimski sezoni in pluženju."

Vozniki naj zato poskrbijo za tehnično brezhibnost vozil in vidnost z uporabo odsevnih barv ter osvežijo spretnosti, poziva policist:

"Svetujemo voznikom motornih koles, da zapeljejo na poligone, kjer lahko po dolgem zimskem premoru ponovno sedejo na motorna kolesa in osvojijo tiste osnovne priprave, da so potem pripravljeni za vožnjo v cestnem prometu."

Lani je število nesreč s smrtnim izidom na območju PU Maribor upadlo, se pa je povečalo število nesreč s hudo telesno poškodbo. Pod vplivom alkohola je bilo 10 odstotkov ponesrečenih voznikov motorjev in 22 odstotkov mopedistov. Prvo hujšo letošnjo nesrečo so obravnavali ta teden na območju Ptuja, pravi sogovornik:

"Voznik motornega kolesa cross je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z vozišča, padel in se pri tem hudo poškodoval."

Policisti PU Maribor bodo poostren nadzor nad vozniki enoslednih motornih vozil izvedli to nedeljo, 26. marca.